Macaroni

    Macaroni

    7keer bewaard
    1uur45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit eet ik twee keer per week, gemakkelijk en lekker

    Marco California, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 pond champignons, gewassen, in vieren of zessen gesneden
    • (eventueel) een klontje boter
    • 1 1/4 kg tomaten
    • 1 theelepel basilicum
    • 1/2 theelepel majoraan of oregano
    • 250 g elleboogmacaroni
    • ruim water om de macaroni in te koken
    • 150-250 g jonge kaas, in blokjes
    • (eventueel) geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Was de champignons, snijd ze in een paar stukken.
    2. Zet een koekepan met deksel op hoog vuur, met een heel dun bodempje water, doe de champignons daarin als het water kookt.
    3. Roer door de champignons, zet het vuur wat lager en leg het klontje boter op de champignons (dan schuimt het niet zo), til geregeld het deksel op om het schuim niet te laten overkoken.
    4. Was een paar tomaten, snijd ze in stukjes, doe ze in een braadpan op middelhoog vuur, was en snijd de rest van de tomaten en voeg die ook toe, met de kruiden.
    5. Zet het vuur lager als de tomaten aan de kook zijn, en laat ze pruttelen.
    6. Doe de champignons bij de tomaten als bijna al het water is weggekookt.
    7. Zet water op en kook de macaroni de aangegeven tijd.
    8. Snijd de kaas in blokjes, meng op het bord en rasp er eventueel Parmezaanse kaas over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marco
    van
    5

    Andere ingrediënten gebruikt. Vroeger bakte ik er altijd apart een paar paprika’s bij, of ook wel eens een ui en knoflook, maar ik vind het nu eerlijkgezegd eigenlijk lekkerder zonder. Een triomf voor de eenvoud. - 07 okt 2009

    Marco
    van
    1

    Snelle manieren. Ik maak meestal de dubble hoeveelheid, en bewaar dan de helft een paar dagen in de ijskast voor een goede maaltijd later in de week. - 07 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren