Thaise lenterolletjes met varkensvlees en garnalen

    Thaise lenterolletjes met varkensvlees en garnalen

    19keer bewaard
    1uur15min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Je kan lenterolvellen van rijstpapier in Aziatische winkels kopen. Deze lenterolletjes zijn niet gefrituurd en smaken het lekkerst gedipt in hoisin-pinda saus. Heerlijk voor een zomers feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de rollen
    • 250g middelgrote garnalen
    • 250g varkensfilet
    • 250g rijstnoedels
    • 12 ronde rijstpapier vellen
    • 1 bosje verse Thaise basilicum - alleen de blaadjes
    • grote handvol gehakte verse koriander
    • 15 blaadjes verse munt, gehakt
    • 150g taugé
    • Voor de saus
    • 225ml hoisinsaus uit een potje
    • 1 eetl zachte pindakaas
    • 1 eetl water
    • gehakte geroosterde pinda's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Breng een pannetje lichtgezouten water aan de kook. Kook de garnalen 2 tot 3 minuten tot ze roze zijn gekleurd. Giet af, laat ze een beetje afkoelen en dep ze dan droog met keukenpapier. Pel ze, maak ze schoon en halveer ze door de lengte.
    2. Breng in een ander pannetje lichtgezouten water aan de kook. Pocheer het varkensvlees op laag vuur vuur 10 min, tot de interne temperatuur 70 C is. Laat het vlees afkoelen en snij het in dunne reepjes.
    3. Breng nog een pannetje water aan de kook. Kook de rijstnoedels in 7 tot 8 minuten gaar, onder af en toe roeren. Giet af en spoel de noedels af onder koud stromend water zodat ze niet gaan plakken.
    4. Vul een middelgrote kom met warm water. Doop ieder vel rijtspapier 30 sec in het water tot ze zacht en flexibel zijn. Leg het vel op een plat oppervlak en plaats 2 basilicumblaadjes naast elkaar in het midden, ongeveer 5 cm van de rand van het vel. Leg 4 tot 5 garnalenhelften op de basilicum en vervolgens een beetje varkensvlees en wat noedels. Bestrooi met koriander, munt en taugé. Begin aan één kant en rol het papier één slag om en vouw dan de zijkanten naar het midden en rol alles zo strak mogelijk op, zonder het velletje te laten scheuren. Je moet uiteindelijk een rol van zo'n 3 tot 4cm dik hebben.
    5. Verwarm de hoisinsaus, pindakaas en water in een pannetje op matig heet vuur.
    6. Breng aan de kook en neem onmiddelijk van het vuur. Garneer, indien gewenst, met gehakte pinda's en serveer de dipsaus bij de lenterolletjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren