Gegrilde tilapia met mangosalsa

    Gegrilde tilapia met mangosalsa

    3keer bewaard
    1uur55min


    728 personen hebben dit gemaakt

    Laat je niet ontmoedigen door de lijst met ingrediënten. Dit is super makkelijk, en iedereen vindt het altijd heerlijk als ik deze tilapia met mangosalsa klaarmaak.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 80 ml olijfolie, extra vierge
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel versgemalen peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 tilapiafilets (elk ong. 175 gram)
    • 1 grote, rijpe mango, in stukjes
    • 1/2 rode paprika, in stukjes
    • 3 eetlepels fijngesnipperde rode ui
    • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
    • 1 jalapeño chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
    • 2 eetlepels limoensap
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Maak een marinade door de olijfolie te mengen met 1 eetlepel citroensap, peterselie, knoflook, basilicum, 1 theelepel peper, en 1/2 theelepel zout. Giet dit mengsel in een hersluitbare plastic zak, en voeg de tilapia toe. Maak de zak dicht (knijp de lucht er zo veel mogelijk uit), en leg minstens 1 uur in de koelkast om te marineren.
    2. Maak de mangosalsa klaar door de mango, paprika, rode ui, koriander en jalapeño peper in een kom te mengen. Voeg limoensap toe en 1 eetlepel citroensap. Schep goed om. Breng op smaak met zout en peper, en zet tot gebruik in de koelkast.
    3. Verwarm de grill voor op een middelhoge temperatuur, en smeer de grill lichtjes in met olie.
    4. Haal de tilapia's uit de zak met marinade, en schud overtollige marinade eraf. De rest van de marinade gebruik je niet meer. Gril de vis tot deze niet langer doorzichtig is in het midden en je makkelijk met een vork een stuk los kunt maken. Gril ongeveer 3-4 minuten per kant; dit hangt af van de dikte van de vis. Serveer de mangosalsa over de gegrilde tilapiafilets.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren