Amerikaanse chocoladekoekjes

    Amerikaanse chocoladekoekjes

    11keer bewaard
    45min


    3038 personen hebben dit gemaakt

    Deze Amerikaanse koekjes zijn geweldig...je krijgt een dubbele dosis chocolade! Mijn kinderen zijn dol op deze chocoladekoekjes!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 48 koekjes

    • 225 gr boter, op kamertemperatuur
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 10 ml vanille extract (of vanillesuiker)
    • 250 gr bloem
    • 55 gr cacaopoeder
    • 3/4 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 335 gr pure chocolade, in kleine stukjes
    • 60 gr walnoten, in stukjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakplaat in.
    2. Meng in een gote kom de boter, suiker, eieren, en vanille samen tot een luchtig mengsel. Meng de bloem, cacaopoeder, baksoda en zout samen en voeg het geleidelijk bij het botermengsel. Meng goed.
    3. Schep de stukjes pure chocolade en eventueel ook de stukjes walnoot door het beslag. Maak met een lepel hoopjes van het beslag en leg ze met een afstand van ong. 4 cm van elkaar op een ingevette bakplaat.
    4. Bak de koekjes in ong. 8-10 minuten gaar in de voorverwarmde oven, of tot ze net niet meer zacht zijn.
    5. Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat, en leg ze daarna op een rooster om verder te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren