Basisrecept asperges koken

    Basisrecept asperges koken

    18keer bewaard
    35min


    504 personen hebben dit gemaakt

    Asperges koken is helemaal niet zo moeilijk. Het belangrijkste is om de witte asperges goed te schillen en ze niet te lang te koken. Je kunt er het beste met een mes in prikken om te bepalen of ze gaar zijn. Serveer de witte asperges met een botersaus of hollandaise saus, gekookte aardappelen, ham en eventueel ei. Bekijk ook de video onderaan dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bos verse witte asperges
    • snufje zout
    • snufje suiker
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de asperges met een asperge- of dunschiller, net onder de kop van boven naar onderen. Zorg daarbij dat de asperges niet breken. Snij vervolgens de houtige uiteinden met een mesje af.
    2. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg zout, suiker en boter toe als het water kookt. Leg de asperges in het kokende water, zet het vuur lager en laat de asperges in ongeveer 15-25 minuten (afhankelijk van de dikte) zachtjes gaar koken. Prik met een mes in de asperges om te bepalen of ze al zacht genoeg zijn.
    3. Haal de asperges uit het water, laat ze uitlekken en dien direct op.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Video

    Witte asperges
    Witte asperges

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    38

    Ik heb al witte asperges kunnen vinden dit seizoen! Lekker hoor. Goeie uitleg in deze video. Ik serveer ze zelf altijd met een verkruimeld hardgekookt ei, boter en ham, maar hollandaisesaus is ook een goed idee. - 11 mrt 2014

    anna77
    van
    21

    Goed recept en mooie video! Goed uitgelegd. - 11 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren