Gestoomde baby paksoi met gember

    Gestoomde baby paksoi met gember

    1keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gestoomde baby paksoi (ook bekend als Shanghai paksoi) overgoten met een Aziatische dressing van gember, sojasaus en sesamolie.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 struikjes baby paksoi
    • 1 cm verse gember, fijngehakt
    • 1 eetlepel rijstwijn
    • 2 eetlepels sojasaus
    • snufje chilipeper
    • 2 eetlepels sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Was de paksoi, dep droog, en snij in de lengte doormidden. Vul een stoompan met een laagje water, breng dat aan de kook, en stoom de paksoi in het stoommandje in ong. 6-8 minuten beetgaar.
    2. Maak de dressing door de fijngehakte gember, rijstwijn, sojasaus, chilipeper en sesamolie te mengen in een kommetje.
    3. Haal de paksoi voorzichtig uit de stoompan en laat even in een vergiet uitlekken. Leg de paksoi op een bord en schenk de dressing erover. Serveer als bijgerecht.

    Serveertip

    Serveer bij een noedelgerecht met rundvlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren