Aziatische kipnuggets

    Aziatische kipnuggets

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit knapperige hapje lijkt op kipnuggets, alleen de smaak is meer Oosters door de sesamzaadjes, gember en sojasaus. Serveer met een dipsausje naar keuze, bijvoorbeeld currysaus.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 kipnuggets

    • 250 gr kipfilet
    • 50 gr sesamzaadjes
    • 1 ei
    • 1 eetlepel droge sherry
    • 5 eetlepels maïzena
    • 200 ml olie
    • 1 cm verse gember, fijngehakt
    • 4 eetlepels sojasaus
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Snij de kipfilet in stukjes, en maal de stukjes kip samen met de sesamzaadjes fijn in een keukenmachine. Schep het mengsel in een kom en meng ei, sherry, maïzena, zout en peper erdoor.
    2. Kies een bord in dat in het stoommandje van een stoompan kan. Vet dat bord in met een laagje olie en smeer het kippengehakt uit over het bord tot een laag van ong. 1 cm dik.
    3. Haal de stoommand uit de stoompan. Vul de stoompan met een laagje water en breng aan de kook. Zet het bord met het kippengehakt in de stoommand en hang deze in de stoompan. Laat in ong. 10-12 minuten gaar stomen.
    4. Meng ondertussen de fijngehakte gember en de sojasaus samen in een kom.
    5. Verwijder de stoommand, en dep het kippengehakt droog met wat keukenpapier.
    6. Snij het gehakt nu in ruitjes of blokjes van ong. 3 cm. Schep de maïzena op een bord en haal de blokjes gestoomde kip door de maïzena.
    7. Verhit de olie in een wok en bak de kippenblokjes in verschillende porties goudbruin, ong. 2-3 minuten per portie. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren