Chocolademousse met sinaasappel

    Chocolademousse met sinaasappel

    17keer bewaard
    6uur20min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele chocolademousse met een vleugje sinaasappelsmaak. Deze luxueuze, melkvrije mousse wordt gemaakt met eieren en chocola. Laat de sinaasappelrasp achterwege voor een naturel chocolademousse. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 kleine porties

    • 200 gr pure chocola (tenminste 60% cacao)
    • 1 sinaasappel
    • 2-3 eetlepels sterke koffie
    • 6 eieren, op kamertemperatuur, gesplitst
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur20min 

    1. Rasp de schil van de sinaasappel en maal de rasp dan nog fijner in een vijzel.
    2. Meng chocola, sinaasappelrasp en koffie in een kom bovenop een pan met water dat net aan de kook is. Zodra de chocola gesmolten is, roer het glad en haal van het vuur.
    3. Meng de eiwitten met het zout in een grote kom. Klop helemaal stijf. Zet apart
    4. Voeg de eidooiers toe aan het iets afgekoelde chocolademengsel. Roer goed door.
    5. Schenk het chocolademengsel bij de stijfgeslagen eiwitten. Schep voorzichtig door elkaar met een metalen vork of lepel tot het net gemengd is.
    6. Vul 10 kleine dessertglaasjes met de chocolademousse (of gebruik 1 grote schaal). Zet minstens 6 uur, of een nacht, in de koelkast.

    Video

    Chocolademousse met sinaasappel
    Chocolademousse met sinaasappel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren