Pompoensoufflé met blauwe kaas

    Pompoensoufflé met blauwe kaas

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Verrassende smaakcombinatie van zoete pompoen met de scherpe smaak van blauwe kaas. Niet iedereen houdt ervan, maar ik vind het erg lekker.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr pompoen
    • 80 gr blauwe kaas
    • 80 gr Gruyère, geraspt
    • 15 eetlepels sojaroom
    • nootmuskaat
    • peper
    • 1 ei
    • 4 eiwitten
    • 10 ml olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was de pompoen, snij in stukken (met schil) en stoom gaar in een stoompan.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
    3. Schraap het vruchtvlees uit de pompoen en meng dit met de kazen, kruiden, sojaroom, en 1 ei. Klop de 4 eiwitten stijf en schep dit door het pompoenmengsel.
    4. Vet 4 ramekins in met wat olie of boter. Schep het mengsel in de ramekins, en bak ze in ong 30 minuten gaar. Meteen serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren