Bruschetta met aubergine en mozzarella

    Bruschetta met aubergine en mozzarella

    2keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Geroosterde plakjes stokbrood met gegrilde aubergine, tomaat en mozzarella, bestrooid met lente-ui.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 stokbrood, in plakjes
    • 1 aubergine, in ronde plakken van 1 cm
    • 1 theelepel fijngehakte verse tijm
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 teentje knoflook
    • 3 romatomaten, in plakjes
    • 125 gr mozzarella, in plakjes
    • zwarte peper, naar smaak
    • 2 à 3 lente-uitjes, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.
    2. Verdeel de plakjes aubergine over een grillbakplaat. Voeg 1 tl fijngehakte verse tijm toe aan 2 el extra vergine olijfolie en bestrijk de aubergineplakjes met de helft hiervan. Verwarm ze ongeveer 4 minuten onder een voorverwarmde grill totdat ze zacht en lichtbruin zijn. Draai de plakjes om, bestrijk ze met het resterende oliemengsel en gril ze nog eens circa 4 minuten totdat ze lichtbruin zijn.
    3. Rooster de plakjes stokbrood onder de grill en wrijf ze vervolgens in met een doormidden gesneden teentje knoflook.
    4. Leg de plakjes aubergine, tomaat en mozzarella dakpansgewijs op de plakjes stokbrood en strooi er wat zwarte peper over. Gril ze, om de kaas te smelten, ongeveer 2 minuten. Verdeel er 2 à 3 fijngesneden lente-uitjes over en serveer meteen.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren