Pittige rucolasalade

    Pittige rucolasalade

    9keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze salade kwam bij toeval bij elkaar omdat ik weer eens zomaar wat in elkaar had geflanst. Sindsdien erg populair bij vele familieleden. Deze salade doet het goed bij de barbecue of bij vlees uit de oven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels mosterd (ik gebruik Zaanse mosterd met pitjes)
    • knoflookolie
    • chilisaus
    • 1 grote zak rucola
    • 2 sneetjes licht meergranenbrood (voor de croutons)
    • 4 plakken bacon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

      Dressing:

    1. Doe de honing en de mosterd en 1 theelepel olie in een kleine kom en mix door elkaar. Als het een glad papje is, doe er dan nog 1 eetlepel chilisaus bij, en roer tot je een mooie dressing hebt.
    2. Salade:

    3. Was de rucola en laat uitlekken. Doe daarna de rucola in een grote schaal of kom.
    4. Snijd het brood in reepjes van ongeveer 1 bij 2 centimeter.
    5. Doe een klein beetje olie in een koekenpan, en bak de bacon aan beide kanten bruin. Haal de bacon uit de pan, en laat even liggen op een stuk keukenpapier, zodat het vet daarin opgenomen wordt.
    6. Doe de broodreepjes in de pan, en bak ze in het vet en olie van de bacon. Mocht er te weinig olie in de pan zitten, kun je er nog wat knoflookolie op laten druppelen, maar let op dat het niet te veel wordt. Bak de croutons tot ze glazig en knapperig zijn.
    7. Snijd ondertussen de bacon in kleine reepjes.
    8. Doe de bacon en croutons bij de sla, en mix met je handen door elkaar. Schenk daarna de dressing over de sla, en mix het geheel nogmaals goed door tot de dressing goed door de sla zit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    DannyMaas
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 13 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren