Penang curry

    Penang curry

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze Penang curry maak ik met mijn eigen gemaakte currypasta. Klik hier voor dat recept. Je maakt eerst de currypasta en daarna gebruik je het onderstaande recept om de curry te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 300 gr witte rijst
    • 450 ml kokosmelk
    • 2 eetlepels olie
    • 2-3 eetlepels Penang currypasta
    • 450 gr kipfilet, in stukjes
    • 2-3 eetlepels vissaus
    • 1 eetlepel rietsuiker (of palmsuiker)
    • 4 kaffir limoenblaadjes (vers of gedroogd), in stukjes
    • 1-2 rode chilipepers, zonder zaadjes en in stukjes
    • 20-30 Thaise basilicumblaadjes, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Verwarm de kokosmelk in een steelpan, maar laat het niet koken. Haal de pan van het vuur.
    3. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een wok, en voeg de currypasta toe. Drie lepels als je van pittig houdt, twee voor een mildere curry. Roerbak 3 minuten. Voeg de kip toe, en bak goudbruin. Voeg de warme kokosmelk, vissaus en suiker toe. Laat een paar minuten zachtjes sudderen.
    4. Voeg de fijngesneden limoenblaadjes, chilipepers en basilicum toe. Serveer de curry samen met de rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren