Viscurry

    Viscurry

    2keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Thaise curry smaakt het lekkerst met een zelfgemaakte currypasta. Je maakt met dit recept iets meer currypasta, dus je kunt naast deze curry met vis ook nog een curry met kip of garnalen maken. De currypasta blijft tenminste 1 week goed in de koelkast.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Currypasta
    • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
    • 3 gedroogde rode chilipepers
    • 2 verse rode chilipepers
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels fijngesneden gemberwortel
    • 1 stengel citroengras, in stukken
    • schil van 1 kaffir limoen (of van 1/2 gewone limoen)
    • 1 theelepel fijngesneden verse kurkuma
    • 1 theelepel garnalenpasta
    • Curry
    • 300 gr witte rijst
    • 450 ml kokosmelk
    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetlepels currypasta (zie hierboven)
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel ruwe rietsuiker (of palmsuiker)
    • 900 gr kabeljauw, in grote stukken (ong. 3 cm)
    • 6 verse kaffir limoenblaadjes, in reepjes
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

      Currypasta:

    1. Maal de peperkorrels fijn in een vijzel. Voeg alle ingrediënten voor de currypasta toe aan de kom van een keukenmachine en maal fijn. Je kunt de pasta nog verder fijnmalen met een staafmixer.
    2. Curry:

    3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje, maar laat het niet koken.
    5. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak 2 eetlepels currypasta ong. 3 minuten. Voeg de warme kokosmelk toe, en los de suiker en zout erin op. Breng aan de kook, voeg de vis, limoenblaadjes en stukjes rode chilipeper toe, en laat 3-5 minuten zachtjes sudderen tot de vis gaar is. Roer af en toe voorzichtig door de wok.
    6. Serveer met de witte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren