Macaroni met chorizo

    Macaroni met chorizo

    10keer bewaard
    1uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke pasta met tomatensaus en chorizo. Dit gerecht wordt op Spaanse scholen veel als lunch geserveerd. Kinderen zijn er dol op. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 Spaanse chorizo worst
    • 1 ui
    • 1 kilo tomaten
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout, naar smaak
    • 2 theelepels suiker
    • 300 gr macaroni (of andere pasta)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Pel de tomaten en hak ze grof. Halveer de ui en snij één helft in kleine stukjes. Snij de andere helft een keer doormidden. Snij de chorizo in blokjes.
    2. Verwarm de tomaten en de twee kwarten ui in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg zout naar smaak en de suiker toe. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen, tot de groenten gaar zijn, ongeveer 30 minuten. Pureer de groenten met een staafmixer (of in gedeelten in een blender).
    3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de fijngehakte ui. Voeg de blokjes chorizo toe en bak 10 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe en roer goed door.
    4. Kook ondertussen de macaroni in ruim water met zout beetgaar, in ongeveer 8 minuten.
    5. Meng de saus met de uitgelekte macaroni en serveer direct. Eet smakelijk!

    Tip

    In plaats van tomaten zelf te ontvellen kun je ook hele gepelde tomaten uit blik nemen.

    Video

    Macaroni met chorizo
    Macaroni met chorizo

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren