Spaanse knoflookchampignons

    Spaanse knoflookchampignons

    61keer bewaard
    35min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Dit makkelijke tapasgerecht wordt overal in Spanje geserveerd. De champignons worden gebakken in olijfolie en witte wijn en op smaak gebracht met knoflook, rode peper en peterselie. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • extre vergine olijfolie om in te bakken
    • 1/2 gedroogde rode peper
    • 1/2 bol knoflook, gepeld en in plakjes
    • 400 gr champignons, in plakjes
    • 1/2 glas droge witte wijn
    • 1 handvol gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan. Gebruik genoeg olie om de bodem van de pan te bedekken. Voeg de peper toe en bak een paar seconden, voeg dan de knoflook toe. Voeg na een minuut de champigons en zout toe. Roer de champignons zodat ze allemaal met olie bedekt zijn. Bak tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de wijn toe zodra de champignons zacht zijn en laat nog 5 minuten koken, zodat de alcohol verdampt. Voeg de peterselie toe en bak nog 5 minuten.

    Video

    Spaanse knoflookchampignons
    Spaanse knoflookchampignons

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    berts
    van
    4

    Zorg dat je voldoende toevoegt aan peterselie en wijn, heerlijke geuren komen van het fornuis, het is nog een hele kunst om de bordjes, gebruik meer champignons, vol te krijgen. Blijf goed doorproeven om de juiste "pit" te bereiken. - 14 dec 2014

    Maria123
    van
    0

    Heerlijk, ik had nog wat olijfolie met truffel(aroma) van AH staan en heb daar een eetlepel van gebruikt; pas als het wat afgekoeld is voor de smaak, je mag de olie niet meebakken. Nachtje laten staan = nóg lekkerder! - 10 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren