Spaanse knoflookchampignons

    (2)
    35 minuten

    Dit makkelijke tapasgerecht wordt overal in Spanje geserveerd. De champignons worden gebakken in olijfolie en witte wijn en op smaak gebracht met knoflook, rode peper en peterselie. Bekijk ook de video van dit recept!


    83 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • extre vergine olijfolie om in te bakken
    • 1/2 gedroogde rode peper
    • 1/2 bol knoflook, gepeld en in plakjes
    • 400 gr champignons, in plakjes
    • 1/2 glas droge witte wijn
    • 1 handvol gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan. Gebruik genoeg olie om de bodem van de pan te bedekken. Voeg de peper toe en bak een paar seconden, voeg dan de knoflook toe. Voeg na een minuut de champigons en zout toe. Roer de champignons zodat ze allemaal met olie bedekt zijn. Bak tot ze zacht zijn.
    2. Voeg de wijn toe zodra de champignons zacht zijn en laat nog 5 minuten koken, zodat de alcohol verdampt. Voeg de peterselie toe en bak nog 5 minuten.

    Video

    Spaanse knoflookchampignons
    Spaanse knoflookchampignons

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren