Bananenlolly

    Bananenlolly

    18keer bewaard
    25min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Mijn zussen en ik zijn dol op dit recept voor bananenlolly's met chocola. Het is leuk en makkelijk om te maken, en kinderen zijn er dol op. Je kunt ze ook nog door hagelslag of nootjes rollen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 lolly's

    • 340 gr pure of melk chocolade, in stukjes
    • 4 eetlepels (gekleurde) hagelslag
    • 4 eetlepels fijngehakte walnoten
    • 4 bananen, in twee stukken gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zet in het laatste geval de magnetron 2 minuten op een lage stand tot de chocolade net gaat smelten. Roer de chocolade met een lepel glad.
    2. Vul 1 ondiep bord met de hagelslag en een ander met de fijngehakte nootjes.
    3. Zet een bord met daarop bakpapier klaar.
    4. Prik de banaan op een stokje, en doop eerst in de gesmolten chocolade. Rol daarna door de hagelslag en/of nootjes. Doe dit voor alle stukjes banaan.
    5. Leg de bananenlolly's op het bakpapier en leg ong 5 minuten in de vriezer totdat de chocolade hard is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    zie en klink lekker ik ga het zeker maken (het smaakt ook lekker net gemaakt - 18 jun 2013

    van
    0

    Super! - 21 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren