Duitse stoofpot

    Duitse stoofpot

    10keer bewaard
    3uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze heerlijke Duitse runderstoofpot met pruimen en wortels serveer je met aardappelpuree of gekookte aardappels.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 uien, gesnipperd
    • 700 gr runderstoofvlees, in blokjes
    • 500 ml water
    • 240 ml appelsap
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1 laurierblaadje
    • 2 grote wortels, in plakken van ong 1 cm
    • 250 gr gedroogde pruimen zonder pit, gehalveerd
    • 60 ml appelciderazijn
    • 1,5 eetlepel bloem
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 3-4 eetlepels fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit hierin de ui. Zet het vuur hoger en voeg het vlees toe. Bak het vlees 10 minuten onder af en toe roeren.
    2. Voeg water, appelsap, zout, peper en laurier toe. Breng het vocht aan de kook, zet het vuur dan laag, dek de pan af, en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes stoven.
    3. Voeg de stukjes wortel toe, en laat 15 minuten stoven. Voeg dan de pruimen toe, en laat 10 minuten stoven.
    4. Meng ondertussen azijn, bloem en gember in een kommetje, en roer het door de runderstoofschotel. Laat nog 10 minuten stoven en roer vlak voor het serveren de peterselie erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren