Pizzadeeg met Italiaanse kruiden

    Pizzadeeg met Italiaanse kruiden

    3keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt dit eenvoudige pizzadeeg met Italiaanse kruiden in de broodbakmachine maken. De toevoeging van Parmezaanse kaas is optioneel.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 dunne pizza's

    • 300 ml water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 400 gr bloem
    • 3/4 theelepel zout
    • 2 theelepels Italiaanse kruiden
    • 1/2 theelepel venkelzaadjes
    • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
    • 1,5 theelepel droge gist

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Voeg alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine. Eerst water en olie, dan bloem. Voeg de Italiaanse kruiden, venkel en eventueel de geraspte kaas toe. Maak een kuiltje en schep de gist hierin. Strooi het zout eromheen, zonder de gist aan te raken. Selecteer een normale kneedstand, zonder rijzen.
    2. Verwarm de oven voor op 225°C.
    3. Bestrooi een werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Bedek met een theedoek en laat 15 minuten rusten. Rol het deeg daarna uit in de gewenste vorm. Je kunt met dit deeg 2 dunne of 1 dikke pizza van ong 30 cm in doorsnede maken.
    4. Beleg de pizza naar wens en bak ong 8-10 minuten in de voorverwarmde oven (het liefst met pizzasteen).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren