Thais geïnspireerde kalkoenburgers

    Thais geïnspireerde kalkoenburgers

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze kalkoenburgers smaken absoluut verrukkelijk dankzij de toevoeging van Thaise aroma's. Serveer op warme hamburgerbroodjes met zoete chilisaus en kokos-munt mayonaise.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225g mayonaise
    • 4 eetl gedroogde kokos, fijngehakt
    • handjevol gehakte verse munt
    • 1kg kalkoengehakt
    • 250g broodkruimels
    • 100ml Thaise pindasaus
    • 2 eetl rode currypasta
    • 2 lenteuitjes, fijngehakt
    • 2 eetl gehakte verse peterselie
    • 2 theel sojasaus
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 theel citroensap
    • 2 theel limoensap
    • 1 eetl hete pepersaus, zoals Tabasco
    • 8 hamburger broodjes, door midden gesneden en licht geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de mayonaise, kokos en munt samen in een kommetje. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
    2. Meng de kalkoen, broodkruim, pindasaus, currypasta, lenteuitjes, peterselie, sojasaus, knoflook, citroensap, limoensap en Tabasco samen in een grote kom. Roer niet te lang door elkaar. Verdeel het mengsel in 8 even grote ballen en druk ze vervolgens plat om er hamburgers met een dikte van 2.5cm van te maken.
    3. Verhit een barbecue op matig heet vuur.
    4. Vet een rooster licht in met olie. Barbecue de burgers 6 tot 8 minuten per kant tot ze goed gaar zijn. Leg ze op de geroosterde broodjes en serveer met de kokos-munt mayonaise.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren