Lasagne met verse kruiden

    Lasagne met verse kruiden

    5keer bewaard
    3uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het is altijd een beetje werk om lasagne klaar te maken, maar het is zeker de moeite waard. In dit recept worden veel verse kruiden gebruikt, en dat proef je! Versier de bovenkant eventueel nog met gehalveerde kerstomaatjes en extra verse peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 300 gr Italiaanse worst (varkensvlees), het buitenste velletje verwijderd en in stukje gesneden
    • 400 gr rundergehakt
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 blik (400 gr) gezeefde tomaten
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 groot blikje tomatenpuree
    • 125 ml water
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
    • 1/2 theelepel venkelzaadjes
    • 1 takje verse tijm
    • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • zout, naar smaak
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 12 lasagnevellen
    • 1 zakje bechamelsaus
    • 300 gr mozzarella, in plakken gesneden
    • 100 gr gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Doe de stukjes worst, gehakt, ui en knoflook in een braadpan en bak op middelmatig vuur bruin aan. Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, gezeefde tomaten en water erdoorheen. Breng op smaak met suiker, balsamicoazijn, basilicum, venkelzaadjes, tijm, Italiaanse kruiden, zout, peper en peterselie. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuurtje, onder af en toe roeren, ongeveer 1,5 uur sudderen.
    2. Maak de bechamelsaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Verwarm de oven voor op 190°C (Gasovenstand 5).
    4. Zo maak je de lasagne:

    5. Verdeel 1/3 van het vleesmengsel over de bodem van een ovenschaal (22x33 cm). Leg er lasagnevellen op. Bedek met 1/3 van de plakjes mozzarella. Verdeel 1/3 van het vleesmengsel over de mozarella. Herhaal deze stappen en eindig met een laag mozzarella, de bechamelsaus, en de Parmezaanse kaas. Dek af met aluminiumfolie (om plakken te voorkomen kun je de folie met wat olie insmeren of ervoor zorgen dat de folie de kaas niet raakt).
    6. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het folie eraf en bak vervolgens nog eens 25 minuten langer. Laat de lasagne 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren