Kokossoep met garnalen (Tom yam gung)

    Kokossoep met garnalen (Tom yam gung)

    7keer bewaard
    30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Verse Tom Yam Gung. Overheerlijke kokossoep met champignons, garnalen, verse koriander, tomaat en natuurlijk kokosmelk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500-600 ml kokosmelk
    • 2 stengels citroengras, alleen het witte gedeelte
    • 5 dunne plakjes gemberwortel
    • 10 grote rauwe garnalen
    • 6 champignons, in plakjes gesneden
    • 2-4 kleine groene chilipepers, zonder zaadjes en in stukjes
    • 4 kaffir limoenblaadjes (vers of gedroogd)
    • 2 theelepels limoensap
    • 1-2 theelepels vissaus
    • 1 eetlepel grof gehakte verse koriander
    • 1 tomaat, in blokjes
    • 1 eetlepel ruwe rietsuiker (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de stengels citroengras in stukken, gebruik alleen de witte delen, en kneus ze door er hard op te drukken met bijvoorbeeld een lepel.
    2. Breng de kokosmelk in een wok aan de kook, en voeg de plakjes gember en stukjes citroengras toe. Voeg de stukjes tomaat, champignons, limoenblaadjes, chilipepers en vissaus toe. Roer en laat een paar minuten sudderen tot de champignons zacht worden.
    3. Voeg de garnalen toe en wacht tot ze roze worden en niet langer doorzichtig zijn. Voeg limoensap en de verse koriander toe. Voeg eventueel nog 1 eetlepel rietsuiker toe. Laat de soep nog 1 minuutje sudderen en serveer met nog een plukje koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    RonaldSens
    0

    - Gewaardeerd op - 16 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren