Gevulde paprika's met rijst en gehakt

Makkelijk te maken gevulde paprika's met een vulling van rijst, gehakt, ui en tomaat. Het is een erg smakelijk gerecht.

Jeff Utrecht, Nederland

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gr witte rijst
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 halve ui, fijngesneden
  • 6 rode of groene paprika's
  • 2 blikken (samen 800 ml) gezeefde tomaten
  • zout en peper, naar smaak
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1-2 eetlepels tomatenpuree

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Snij de bovenkant van de paprika's eraf en hol de paprika's uit. Je kunt iets van de onderkant afsnijden, zodat ze beter rechtop kunnen staan.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
  4. Kruid het rundergehakt met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en het gehakt bruin. Roer de worcestersaus, fijngesneden knoflook, gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en tomatenpuree erdoor.
  5. Vul de paprika's met het mengsel en zet ze in een lichtjes met olie ingevette ovenschaal. Schenk overgebleven saus over de paprika's in de ovenschaal.
  6. Bak ong. 1 uur in de voorverwarmde oven en lepel elke 15 minuten de saus over de paprika's, zodat ze niet uitdrogen tijden het bakken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties