Gevulde paprika's met rijst en gehakt

    Gevulde paprika's met rijst en gehakt

    4keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te maken gevulde paprika's met een vulling van rijst, gehakt, ui en tomaat. Het is een erg smakelijk gerecht.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr rundergehakt
    • 2 eetlepels olie
    • 100 gr witte rijst
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 halve ui, fijngesneden
    • 6 rode of groene paprika's
    • 2 blikken (samen 800 ml) gezeefde tomaten
    • zout en peper, naar smaak
    • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1-2 eetlepels tomatenpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Snij de bovenkant van de paprika's eraf en hol de paprika's uit. Je kunt iets van de onderkant afsnijden, zodat ze beter rechtop kunnen staan.
    3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.
    4. Kruid het rundergehakt met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en het gehakt bruin. Roer de worcestersaus, fijngesneden knoflook, gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en tomatenpuree erdoor.
    5. Vul de paprika's met het mengsel en zet ze in een lichtjes met olie ingevette ovenschaal. Schenk overgebleven saus over de paprika's in de ovenschaal.
    6. Bak ong. 1 uur in de voorverwarmde oven en lepel elke 15 minuten de saus over de paprika's, zodat ze niet uitdrogen tijden het bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren