Kipsalade op Italiaanse wijze

    Kipsalade op Italiaanse wijze

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere salade met kip, komkommer, tomaat, meloen en balsamico. Neem 4 soorten sla, inclusief ijsbergsla, radeccio, lamsoor en lolo rosso.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kipfilets
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 zak (of kroppen) gemengde gesneden sla
    • 1/2 komkommer, geschild en in plakjes
    • enkele pommodori tomaten
    • 1 cavaillonmeloen (cantaloupe)
    • balsamico dressing
    • versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snij de kipfilet in dunne repen en bak ze in een beetje arachideolie met verse knoflook gaar.
    2. Was en snij de verschillende salades, en laat ze uitdruipen. Pel de tomaten en schil de komkommer.
    3. Leg in het midden van een bord de gemengde gewassen salade en, verdeeld over 4 kanten, de gesneden tomaat (in de lengte in vieren gesneden) de komkommerschijven.
    4. Snij de meloen in 4 parten en ieder part in 3 gelijke delen snij deze middendoor en leg 4 stukjes verdeeld over de cirkel op het bord.
    5. Voeg de gebakken kipfilet toe, bedruip alles met de dressing en strooi er met de pepermolen over.

    Tip

    Serveer hierbij vers gebakken stokbrood met zongedroogde tomaten en knoflookboter

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren