Thaise roergebakken kipcurry

    Thaise roergebakken kipcurry

    5keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Hier worden de kip en aardappelen gesmoord in een wok die is gevuld met kokosmelk, een van de essentiële ingrediënten van de Thaise keuken. Het eindresultaat is een magnifieke kruidige curry.

    FrédeGroot Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 15 ml/1 eetl. slaolie
    • 400 ml kokosmelk
    • 30 ml/2 eetl. rode currypassta
    • 30 ml/2 eetl. Thaise vissaus (nam pla)
    • 15 ml/1 eetl. lichtbruine basterdsuiker
    • 250 gr kleine nieuwe aardappelen
    • 500 gr kippenborst, zonder vel, in stukjes
    • 15 ml/1 eetl. limoensap
    • 30 ml/2 eetl. gehakte verse munt
    • 15 ml/1 eetl. gehakte verse basilicum
    • zout en gemalen zwarte peper
    • 2 citroen- of limoenblaadjes, in reepjes
    • 1-2 verse rode Spaanse pepers, zonder zaadjes, in dunne reepjes, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Snijd de ui met een scherp mes in partjes.
    2. Verwarm de wok tot deze heet is, giet de olie erin en zwenk ze rond. Doe de ui erin en roerbak 3 tot 4 minuten.
    3. Giet de kokosmelk erin en breng het al roerend aan de kook. Roer de currypasta, vissaus en suiker erdoor.
    4. Doe de aardappelen, zout en peper erbij, leg er een deksel op en sudder ca. 20 minuten zachtjes.
    5. Doe de stukjes kip erbij, leg het deksel erop en sudder op een klein vlammetje nog 10 tot 15 minuten, tot kip en aardappelen gaar zijn.
    6. Roer het limoensap, de gehakte munt en basilicum erdoor. Dien het direct op, bestrooid met de reepjes citroenblad en de rode Spaanse pepers.

    Tip

    U kunt in plaats van kippenborst ook ontbeende kippendijen gebruiken. Verwijder gewoon het vel, snijd of hak het vlees in stukjes en kook deze met de aardappelen in de kokosmelk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren