Nasi (zoutarm)

    Nasi (zoutarm)

    8keer bewaard
    40min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een zoutarm recept. Uiteraard kan men zelf het zout toevoegen, maar door de kruiden is zout niet nodig.

    FrédeGroot Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 175 gram hamlappen (of kipfilet)
    • Marinade
    • 1 eetlepel natriumarme ketjap
    • 1 eetlepel saté boemboe van Conimex
    • Voor de nasikruiden
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel laos
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • ½ theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • ½ theelepel djinten
    • Volg voor een heerlijke, pittige nasi het volgende recept
    • 150 gram lassi toverrijst extra
    • ½ theelepel kurkuma (koenjit)
    • 2 eetlepels sesam- of wokolie
    • 250 gram nasigroenten (heel fijn gesneden)
    • ½ rode peper
    • 2 eetlepels natriumarme ketjap
    • Voor de pindasaus
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 eetlepel rode currypasta
    • 2 eetlepels pindakaas (met nootjes)
    • 1 eetlepel palmsuiker (goela djawa)
    • 1 eetlepel citroensap
    • 250 ml kokosmelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:40min 

    1. Snijd de hamlappen in kleine blokjes. Maak een marinade van 1 eetlepel natriumarme ketjap en 1 eetlepel saté boemboe van Conimex en schep dit door het vlees. Laat dit minimaal een half uur intrekken.
    2. Meng ondertussen in een kleine kom alle ingrediënten voor de nasikruiden samen.
    3. Kook in ruim water de rijst en voeg ½ theelepel kurkuma aan het water toe. De rijst wordt hier mooi geel van. Giet af en laat de rijst, met de deksel op de pan, afkoelen.
    4. Doe in een hete wok de olie en braad het vlees rondom goed bruin. Voeg de groenten toe en bak een paar minuten mee.
    5. Voeg nu de (fijngesneden) rode peper en driekwart van de nasikruiden toe. Roerbak mee en proef. Als je de nasi sterker van smaak wilt kun je meer nasikruiden toevoegen. Maak het wat scherper door iets meer cayennepeper toe te voegen.
    6. Voeg 2 eetlepels natriumarme ketjap toe en een klein scheutje water. Schep daarna de rijst door het mengsel en verdeel goed. Zorg dat de nasi door en door warm is. Je kunt er eventueel op je bord iets losalt/ jozo bewust overheen strooien, maar als je voldoende kruiden hebt gebruikt moet dat niet meer nodig zijn!
    7. Pindasaus:

    8. Verhit de olie in een kleine steelpan, doe de currypasta erbij en bak 1 minuut.
    9. Roer de overige ingrediënten erdoor en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en kook zachtjes 5 minuten tot de saus gebonden is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    2

    Wij vinden die recept heel lekker . Het is niet moeilijk om te maken. Wij waren erg tevreden. - 22 aug 2015

    2

    - Gewaardeerd op - 23 mrt 2015

    van
    2

    Heerlijke kruiden combinatie! lekkerder dan een kant en klaar zakje met kruiden - 29 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren