Thaise-stijl kipkebabs

    Thaise-stijl kipkebabs

    24keer bewaard
    30min


    109 personen hebben dit gemaakt

    Pinda, chili, knoflook en gember vormen een smaakvolle Aziatisch geïnspireerde marinade voor gebarbecuede kipkebabs.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100ml heet water
    • 150g smeuige pindakaas
    • 4 eetl sambal
    • 4 eetl sojasaus
    • 2 eetl plantaardige olie
    • 2 eetl gedistilleerde ciderazijn
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 theel geraspte gemberwortel
    • 1/4 theel cayennepeper
    • 1.3kg kipfilet, ontveld, ontbot en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de pindakaas in een grote kom en roer hier het hete water geleidelijk doorheen. Roer de sambal, sojasaus, olie, azijn, knoflook, gember en cayennepeper erdoor. Voeg de kip toe aan de marinade en roer het er goed doorheen. Dek af en laat het een nacht in de koelkast marineren; roer af en toe door.
    2. Verhit een barbecue op matig heet en vet het rooster licht in met olie. Rijg de kipstukjes aan spiezen. Gooi de marinade weg.
    3. Rooster de kip 8 tot 10 minuten per kant gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren