Thaise-stijl kipkebabs

    (105)

    Pinda, chili, knoflook en gember vormen een smaakvolle Aziatisch geïnspireerde marinade voor gebarbecuede kipkebabs.


    109 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100ml heet water
    • 150g smeuige pindakaas
    • 4 eetl sambal
    • 4 eetl sojasaus
    • 2 eetl plantaardige olie
    • 2 eetl gedistilleerde ciderazijn
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 theel geraspte gemberwortel
    • 1/4 theel cayennepeper
    • 1.3kg kipfilet, ontveld, ontbot en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de pindakaas in een grote kom en roer hier het hete water geleidelijk doorheen. Roer de sambal, sojasaus, olie, azijn, knoflook, gember en cayennepeper erdoor. Voeg de kip toe aan de marinade en roer het er goed doorheen. Dek af en laat het een nacht in de koelkast marineren; roer af en toe door.
    2. Verhit een barbecue op matig heet en vet het rooster licht in met olie. Rijg de kipstukjes aan spiezen. Gooi de marinade weg.
    3. Rooster de kip 8 tot 10 minuten per kant gaar.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (105)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 12 collecties