Monchoutaart met kersengelei

    Monchoutaart met kersengelei

    6keer bewaard
    3uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke taart met monchou en kersen. Deze taart is voor 8 tot 10 personen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 monchoutaart

    • 200 gr bastognekoeken
    • 125 gr boter
    • 225 gr monchou
    • 75 gr crème fraîche
    • 250 ml slagroom
    • 80 gr fijne kristalsuiker
    • 3 blaadjes gelatine
    • 1 blik kersen met gelei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur40min 

    1. Bekleed een springvorm van ong. 24 cm met bakpapier of folie.
    2. Bodem monchoutaart:

    3. Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en roer dit door de koekkruimels.
    4. Verdeel de koek over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm en druk het goed aan. Zet het 1 uur in de koelkast of 20 minuten in de vriezer.
    5. Klop de slagroom met de suiker stijf en bewaar het in de koelkast. Week de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water.
    6. Roer de monchou tot het zacht is, meng er de crème fraîche door. Verwarm 4 eetlepels water, haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los deze op in het warme water.
    7. Meng de gelatine door het monchoumengsel en schep er als laatste voorzichtig de slagroom door. Verdeel het over de koekbodem, en zet de taart zeker 2 uur in koelkast om op te stijven.
    8. Verdeel als laatste de kersengelei over de monchoutaart.

    Bekijk dit op mijn blog

    Kookse.tv

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren