De lekkerste vegetarische burger

    De lekkerste vegetarische burger

    16keer bewaard
    30min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegetarische burger is een goed alternatief voor z'n vlezige maatje. Het heeft een hoog vezelgehalte en smaakt verrassend lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (400g) blik kikkererwten, uitgelekt en geprakt
    • 8 verse basilicumblaadjes, gehakt
    • 4 eetl haverzemelen
    • 4 eetl havermoutvlokken
    • 200g gekookte bruine rijst
    • 1 pak stevige tahoe
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 5 eetl barbecuesaus
    • 1/2 theel zout
    • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
    • 3/4 theel gedroogde salie
    • 2 theel plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vermeng in een grote kom de geprakte kikkererwten met de basilicum. Meng de haverzemelen, havermoutvlokken en rijst erdoor tot een nogal droog mengsel.
    2. Prak de tahoe met je handen in een andere kom, knijp er zoveel mogelijk water uit. Giet het water af en herhaal dit tot er bijna geen water meer uitkomt. Voeg de knoflook en barbecuesaus toe en roer goed door elkaar.
    3. Roer het tahoemengsel door de kikkererwten. Breng op smaak met zout, peper en salie en meng goed door elkaar.
    4. Verhit de olie in een grote bakpan op matig heet vuur. Vorm hamburgers van het mengsel en bak ze in ongeveer 5 min per kant gaar in de hete olie. Serveer ze net als gewone burgers op een broodje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren