Vietnamese ingemaakte rettich en wortel

    Vietnamese ingemaakte rettich en wortel

    6keer bewaard
    1uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    De rettich (ook bekend als daikon radijs, Japanse of Chinese radijs, of witte rammanas) en wortel worden in reepjes gesneden en daarna ingemaakt met azijn en suiker. Deze rauwkost smaakt heerlijk fris op een banh mi broodje.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 grote pot rauwkost

    • 1 grote winterpeen
    • 450 gr rettich (niet dikker dan 5 cm in diameter)
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels suiker
    • 100 gr suiker
    • 300 ml azijn
    • 240 ml lauwwarm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur pekelen  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Pel de wortel en rettich en snij beiden Julienne (in reepjes ter grootte van een lucifer snijden).
    2. Doe de reepjes wortel en rettich in een grote kom en strooi het zout en 2 theelepels suiker erover. Kneed de reepjes wortel ong. 2 minuten met je handen om water te onttrekken uit de groenten. Stop met kneden als je een reepje rettich radijs geheel kan ombuigen (dat de uiteinden elkaar aanraken), zonder dat het breekt. Giet de groenten af en spoel af onder koud stromend water. Druk zachtjes extra water uit de groenten. Doe de groenten weer terug in de kom.
    3. Maak de vloeistof door 100 gr suiker te mengen met de azijn en 240 ml lauwwarm water. Roer om de suiker op te lossen. Giet de vloeistof over de groenten in de kom. Laat dit minstens 1 uur staan voordat je het opeet, of giet het geheel in een weckpot en bewaar het tot 4 weken in de koelkast. Daarna zijn ze niet vers meer.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    0

    Smaakt goed en ruikt sterk! Je kunt ook minder maken, want zo veel rauwkost heb je niet nodig voor een paar broodjes banh mi. - 29 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren