Gemarineerd varkensvlees voor banh mi broodje

    Gemarineerd varkensvlees voor banh mi broodje

    6keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Marinade voor varkensvlees om een Vietnamees broodje banh mi mee te beleggen. Marineer het vlees, bak het, en glaceer daarna met olie van lente-uitjes. De dipsaus is een extraatje om bij het broodje te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr varkenshaas of varkenslappen, in reepjes van 5-7 cm gesneden
    • 2 - 3 eetlepels olie om mee te roerbakken
    • 2-3 eetlepels ongezouten pinda's, verkruimeld
    • Marinade
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel vissaus
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels fijngesneden knoflook
    • 3 eetlepels fijngesneden sjalotten
    • 3 eetlepels fijngesneden citroengras
    • 3 eetlepels fijngesneden verse koriander
    • Dipsaus
    • 60 ml vissaus
    • 100 gr suiker
    • 60 ml limoensap
    • 60 ml warm water
    • 1 theelepel chilipasta (of een verse rode chilipeper in stukjes)
    • glaceerolie
    • 60 ml zonnebloemolie
    • 3 stengels lente-ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 45min marineren  ›  Klaar in:1uur30min 

      Marinade:

    1. Meng in een grote kom de honing, bruine basterdsuiker, vissaus en sojasaus samen. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de rest van de ingrediënten toe (knoflook, sjalot, citroengras en koriander) en meng goed.
    2. Snij het vlees in repen van 5-7 cm lang, en leg ze in de kom met marinade. Schep om, zodat al het vlees goed bedekt is met de marinade. Dek de kom af met plasticfolie en zet daarna 45 minuten in de koelkast om te marineren.
    3. Dipsaus:

    4. Roer de vissaus, suiker, limoensap, warm water en chilipasta samen.
    5. Glaceerolie:

    6. Zachtjes de zonnebloemolie verhitten en de fijngesneden lente-uitjes toevoegen. Bak de lente-ui op zeer laag vuur tot ze zacht zijn, maar nog wel helder groen, ong 2-3 minuten. Laat de olie afkoelen.
    7. Vlees bakken:

    8. Laat het vlees 10 minuten op kamertemperatuur komen voor het bakken. Verhit 2-3 eetlepels olie in een wok of grillpan op middelhoog vuur, en bak het vlees ong. 1-2 minuten per kant, tot het vlees bruin is.
    9. Garneren:

    10. Bestrijk het vlees met wat van de glaceerolie en bestrooi met de verkruimelde pinda's. Beleg de broodjes banh mi met het varkensvlees en serveer met de dipsaus ernaast, om naar wens de broodjes banh mi mee op smaak te brengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    0

    Lekkere marinade! Het varkensvlees bleef ook erg mals. Ik heb het vlees 3 uur laten marineren in de koelkast en 1,5 uur op kamertemperatuur laten komen. - 29 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren