Vanille crème brûlée

    Vanille crème brûlée

    3keer bewaard
    4uur55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je mag mij 's nachts wakker maken voor deze klassieke crème brûlée gemaakt van echte vanillestokjes. Gewoonweg het beste toetje dat er is!

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 vanillestokje
    • 600 ml slagroom
    • 8 eierdooiers
    • 50 gr fijne kristalsuiker
    • extra fijne kristalsuiker, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Snij het vanillestokjes in de lengte open en doe het samen met de slagroom in een steelpan. Breng het bijna aan de kook. Haal het van het vuur en laat 15 minuten staan.
    3. Verwijder het vanillestokje uit de room, schraap de zaadjes uit het stokje, en voeg de zaadjes weer toe aan de room. Gooi het stokje weg.
    4. Meng de eierdooiers en 50 gr suiker samen met een vork. Verwarm de room weer (niet koken!) en klop langzaam het eierdooiermengsel erdoor.
    5. Zet een bakplaat met opstaande randen klaar en 6 ramekins. Vul de ramekins met de room, zet ze op de bakplaat, en giet rondom de bakjes heet water. Zorg dat het water tot halverwege de rand van de bakjes komt te staan.
    6. Zet de crème brûlée 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de custard bijna helemaal is gestold. Hij mag nog iets zacht zijn in het midden van de custard. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen terwijl ze nog in de bakplaat met water staan. Haal ze daarna uit het water en laat 3-4 uur afkoelen in de koelkast.
    7. Haal de bakjes uit de koelkast en bestrooi de bovenkant met suiker. Gebruik een brandertje om een laagje karamel te maken. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren