Gekarameliseerde biefstuk

    Gekarameliseerde biefstuk

    3keer bewaard
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Biefstuk (kogel) bereid met bourbon, peper, zout en suiker. Zo lekker heb ik het zelf nog niet weer gegeten. Bent u fan van zoetigheid, zoals teriyaki en houdt u van smaakexplosies in uw mond, lees dan verder en probeer het gewoon.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 dikke (kogel)biefstuk
    • 2 eetlepels bourbon whiskey (kan worden overgeslagen)
    • 2 theelepels suiker
    • halve theelepel peper
    • halve theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Sla de biefstuk. Leg deze op folie (liefst doorzichtig vershoudfolie). Doe de bourbon erbij en wikkel het in, en leg 1 uur in de koelkast.
    2. Haal de biefstuk eruit en snij aan beide kanten minuscuul ongeveer 1 á 2 mm sneden in het vlees in ruitvorm. Maak ongeveer 4 horizontale en 4 verticale lijnen.
    3. Meng de suiker, peper en zout. Wrijf dit in het vlees.
    4. Biefstuk liefst op de grill of bakplaat bakken. In de pan kan ook, maar dan de suiker wat beter in de gaten houden, en gewoon met boter bakken (smaak gaat wat verloren).

    Tip:

    De suiker in het begin zorgt voor een verrassing in combinatie met het vlees. De peper en zout brengen het daarna volledig naar een 2e level, waarna de bourbon voor de nasmaak zorgt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren