Stamppot met spinazie en rode ui

    Stamppot met spinazie en rode ui

    20keer bewaard
    35min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijke stamppot, die zowel in de zomer als winter lekker is! Gekookte aardappelen gemengd met rauwe spinazie en gebakken rode ui, met geroosterde pinda's of cashewnoten.

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 500 gr aardappels
    • 1/2 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • Olijfolie
    • 150 ml melk, of meer naar smaak
    • Klont boter
    • 250 gr verse spinazie
    • Handvol dry roasted pinda's of cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Schil de aardappels en kook ze in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de rode ui een paar minuten aan. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
    3. Verwarm de melk met de klont boter in een steelpannetje.
    4. Pureer de aardappelen met de melk en boter tot een smeuïge puree. Meng de uien, knoflook en spinazie erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper. Schep op borden en bestrooi met de noten.
    5. Serveer er eventueel een gehaktbal of rookworst bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Het recept mist iets, maar ik weet alleen niet wat. Niet helemaal kapot van. - 19 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren