Chocoladetaart met espresso

    Chocoladetaart met espresso

    2keer bewaard
    4uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een overheerlijke chocoladetaart die niet 1, niet 2, maar 3 volle repen pure chocolade bevat! Deze taart blijft luchtig van textuur en heeft die heerlijke rijke smaak van chocolade en espresso.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 300 gr pure chocola, in stukjes
    • 4 eetlepels espresso koffie
    • 5 eetlepels water
    • 120 gr roomboter
    • 120 gr margarine
    • 400 gr witte basterdsuiker
    • 6 grote eieren, eidooiers en eiwit gesplitst
    • 140 gr zelfrijzend bakmeel
    • poedersuiker, voor garnering (optioneel)
    • aardbeien, voor garnering (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 3uur afkoelen  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasovenstand 4.
    2. Doe de chocola, de koffie en het water in een magnetronbestendige schaal. Verwarm in de magnetron tot de chocola bijna helemaal is gesmolten. Haal uit de magnetron en klop met een garde tot een glad geheel. Zet apart om af te koelen.
    3. Mix met een handmixer de boter en margarine zacht en romig in een kom. Mix geleidelijk de suiker erdoor tot het een licht en luchtig geheel is.
    4. Mix geleidelijk een voor een de eidooiers erdoor. Voeg langzaam de bloem toe en mix dit op een lage stand. Voeg de afgekoelde chocolademix toe en meng goed door.
    5. Klop in een andere kom de eiwitten luchtig op. Zet dan de mixer op de hoogste stand en klop de eiwitten helemaal stijf.
    6. Meng het eiwit, 1/3 per keer, door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
    7. Vet een springvorm in van 23 cm doorsnee. Bedek de bodem zorgvuldig met vetvrij papier en vet de rand goed in met boter.
    8. Schenk het beslag in de springvorm. Bak de taart in 55 minuten tot 1 uur gaar. De taart is klaar als je een prikker ongeveer 1,5 cm van de rand in de cake steekt en deze er schoon uitkomt. Als de taart te hard gaat, leg er dan na ong. 40 minuten aluminiumfolie overheen.
    9. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vorm en laat de taart verder afkoelen.
    10. Bestrooi de taart eventueel met wat poedersuiker ter garnering of versier met aardbeien.

    Tip:

    Voor een kleffere taart, vervang het zelfrijzend bakmeel door bloem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren