Broodpudding met rozijnen

    Broodpudding met rozijnen

    6keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Maak een overheerlijke broodpudding van je overgebleven witte boterhammen. Dit is een heel lekker toetje.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6-8 sneetjes oud witbrood (het liefst Italiaans of Frans brood met een harde korst)
    • 30 gr boter, gesmolten
    • 70 gr rozijnen
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 475 ml (halfvolle) slagroom
    • 150 gr suiker
    • 1,5 theelepel kaneel
    • 1 zakje vanillesuiker
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de boter in de magnetron of in een steelplan op het vuur.
    2. Snij het brood in blokjes en leg ze in een vierkante ovenschaal van ong. 20 x 20 cm. Giet de gesmolten boter of het brood in de ovenschaal. Strooi de rozijnen erover.
    3. Meng de eieren, melk, suiker, kaneel, zout en vanillesuiker samen in een kom. Giet het mengsel over het brood, en druk het brood met een vork aan, zodat alles goed bedekt raakt met het eiermengsel.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant terugveert als je het lichtjes indrukt. Laat even afkoelen en snij er dan vierkantjes uit. Serveer eventueel met een bolletje roomijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    patriciavs
    2

    - Gewaardeerd op - 22 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren