Pakistaanse stoofpot

    Pakistaanse stoofpot

    3keer bewaard
    3uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gerecht voor runderstoofpot komt uit Pakistan. Het is lekker pittig door de stukjes groene peper en kruidig door de gember en verse koriander.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kilo runderlappen, in blokjes
    • olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • 3 stukken gember, fijngehakt
    • 2 bosjes verse koriander, grof gehakt
    • 10 tomaten, in blokjes
    • 1 grote groene peper, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Diepe braadpan op hoog vuur heet laten worden. Beetje olie verhitten en vlees met de gember en de helft van de koriander aanbraden, ong 8-10 minuten.
    2. Vuur op z'n laagst; tomaten en heel wat plakjes groene peper erbij. Drie uur laten sudderen, tussentijds controleren, en als het droogkookt op een kleinere pit zetten en wat kokend water toevoegen.
    3. Bij het serveren de rest van de koriander en de groene peper erbij voegen.
    4. Heel lekker met Turks brood (lekker scheuren en in de jus dopen) of met rijst is het ook lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren