Atjar ketimoen

    Atjar ketimoen

    4keer bewaard
    4uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Atjar ketimoen is een zoetzuur komkommer bijgerecht dat erg goed smaakt bij Indonesische gerechten.

    Leontien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 pot atjar ketimoen

    • 2 komkommers
    • 1 rode paprika
    • 2-3 eetlepels zout
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 1,5 theelepel sambal (oelek of manis)
    • 1/2 theelepel koenjit of kurkuma (geelwortel)
    • 2 kemirienoten
    • 1/2 theelepel djahe
    • 1 grote ui, zeer fijn gesneden
    • 2-3 theelepels suiker
    • 1/2 eetlepel olie
    • 100 ml natuurazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur afkoelen  ›  Klaar in:4uur25min 

    1. Was de komkommers. Je hoeft ze niet te schillen. Snij de komkommers in de lengte door, snij de uiteinden weg, en schep met een lepel de zaadlijsten eruit. Snij nu overdwars dunne reepjes van ong 1/2 cm dik.
    2. Meng de plakjes komkommer in een kom samen met het zout, en zet ong. 2 uur in de koelkast.
    3. Was de paprika en snij deze in kleine reepjes.
    4. Spoel de komkommer af in een vergiet onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Meng de komkommer met de resterende ui en de paprika. Zet apart.
    5. Meng de knoflook, sambal, kurkuma, djahe, kemirie, en de helft van de fijngesneden ui in een vijzel en wrijf tot moes. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Bak dit kruidenmengsel lichtjes aan in de olie. Schenk de azijn erbij, voeg de suiker toe, en verwarm tot het goed heet is.
    6. Roer het azijnmengsel door de groenten, en laat afkoelen. Voeg als het klaar is eventueel nog azijn of suiker naar smaak toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren