Zeeuwse mosselen

    Zeeuwse mosselen

    2keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept voor Zeeuwse mosselen! Het recept komt van een neef van mij. Serveer met Vlaamse friet of oerbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kilo mosselen, schoongemaakt
    • 2 eetlepels arachideolie
    • 1 prei, in dunne ringen
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 100 gr magere gerookte spekblokjes
    • 1 bosje bladselderij, gehakt
    • 500 ml bier
    • 200 ml crème fraîche
    • versgemalen peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwijder de kapotte en geopende mosselen.
    2. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de prei, knoflook en spekjes. Leg de mosselen erop, samen met de helft van de bladselderij. Giet het bier erover en kook de mosselen ong. 5-6 minuten tot ze open zijn. Schep of schud af en toe om. Gooi alle mosselen die niet zijn opengegaan weg.
    3. Schep de mosselen in een grote schaal met een schuimspaan en roer de crème fraîche door het kookvocht. Bestrooi met wat versgemalen peper. Kook het vocht iets in en giet de saus over de mosselen. Garneer met de overgebleven selderij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren