Glaasje koffiecrème

    Glaasje koffiecrème

    2keer bewaard
    4uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Glaasjes koffiecrème. Een chique dessert of lekkernijtje om je vingers bij af te likken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 blaadjes gelatine
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 ml sterke koffie (bijv. espresso)
    • 3 eierdooiers
    • 80 gr suiker
    • 250 gr slagroom, opgeklopt
    • cacaopoeder
    • 4 moccaboontjes (of kleine koekjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de diepvries  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Week de blaadjes gelatine in koud water. Meng de koffie, eierdooiers, vanillesuiker, en suiker in een hittebestendige kom. Zet deze kom op een kom met een laagje kokend water (au bain-marie) en klop het mengsel schuimig met een garde.
    2. Klop de slagroom op in een nieuwe schone kom.
    3. Zet een koude au bain-marie klaar, door een teiltje ijskoud water neer te zetten. Zet de kom van het warme in het koude waterbad. Knijp de gelatine uit, voeg dit toe aan de kom die nu in het koude waterbad staat, en schenk de opgeklopte slagroom erbij. Meng alles goed.
    4. Verdeel het mengsel over glaasjes of bakjes en zet minstens 4 uur in de koelkast. Garneer met een toefje slagroom, een moccaboontje of een klein koekje. Bestrooi met cacaopoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren