Amelander mosterdsoep

    Amelander mosterdsoep

    2keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ook bij koud weer word je van deze maaltijdsoep weer lekker warm. Serveer een paar sneetjes geroosterd brood bij deze heerlijke mosterdsoep uit Ameland.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr magere gerookte spekblokjes
    • 40 gr boter
    • 1 ui
    • 60 gr bloem
    • peper, naar smaak
    • 500 ml melk
    • 500 ml water
    • 3 eetlepels grove mosterd (bijv. Groningse mosterd)
    • 1 prei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snipper de ui en snij de prei fijn. Smelt de boter in de pan en voeg de spekblokjes en stukjes ui toe. Laat het geheel zachtjes uitbakken (zorg dat de ui niet verbrandt).
    2. Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel. Bak dit even zachtjes tot de bloem verkleurt. Voeg al roerende langzaam het water en de melk toe en laat het doorkoken tot de soep licht gebonden is. Voeg nu de mosterd toe (wel steeds proeven, anders wordt het te scherp) en peper naar smaak. Roer het geheel glad en kook heel even door. Voeg vlak voor het serveren de prei toe.
    3. Je kunt de soep eventueel nog serveren met een schepje zure room of limoenschuim (opgeklopt eiwit met limoensap).

    Tip:

    Doe de soep in kleine glaasjes en serveer als amuse.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren