Bananen in de brand

    Bananen in de brand

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geflambeerde bananen met een bolletje vanille-ijs. Een feestelijk, passievol en zeer smakelijk dessert voor twee.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 bananen
    • klontje roomboter
    • bolletjes vanille of bananenijs
    • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 1 flinke scheut bruine rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de bananen en snij in de lengte doormidden. Smelt de boter in een koekenpan, roer er wat van de basterdsuiker doorheen, en leg hierin de helften van de bananen met de platte kant boven.
    2. Bestrooi met nog wat van de bruine basterdsuiker en bak de bananen op matig vuur. Draai ze na een paar minuten om als de onderkant goudbruin is gekleurd. Bestrooi de bolle kant van de bananen nu met de suiker. Als de suiker begint te karameliseren, blus dan af met de flinke scheut rum. Verwarm en flambeer enkele seconden.
    3. Leg de bananen op een bordje en serveer er 1 of 2 bolletjes ijs naast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren