Gevulde courgette met shoarma en kaas

    Gevulde courgette met shoarma en kaas

    5keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Gevulde courgette met shoarma en veel lekkere en gezonde groenten. Je kunt de shoarma vervangen door tofu indien je liever een vegetarisch gerecht wilt maken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 grote courgettes, gehalveerd en uitgehold
    • 400 gr shoarma
    • olijfolie
    • 1 kleine courgette, in blokjes
    • 1 blikje maïs, uitgelekt
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 100 ml crème fraîche, of naar smaak
    • 1 zakje geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Was en halveer de 2 grote courgettes in de lengte en hol ze uit tot je 2 bootjes overhoudt met nog een laagje vruchtvlees.
    3. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de courgettehelften hier ong. 5 minuten in. Laat uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    4. Bak de shoarma in wat olie. Voeg de gesneden groenten toe, en bak in 8 minuten beetgaar. Roer er een paar eetlepels crème fraîche doorheen.
    5. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en vul ze royaal met het shoarma-groentenmengsel. Gooi er gerust nog wat meer mengsel overheen of ernaast in de ovenschaal, als je overhoudt.
    6. Strooi de kaas over de gevulde courgettes en bak ong. 8 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren