Romige pasta met kip

    Deze penne pasta met kastanjechampignons, ui, paprika en kipfilet wordt geserveerd in een romige witte saus. Wees zuinig met de cayennepeper, want het kan pittig worden.

    Jet

    Gelderland, Nederland
    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr penne pasta
    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 400 gr kipfilet, in blokjes
    • 1 rode paprika, in stukjes
    • 250 gr kastanjechampignons, in stukjes
    • ong. 150-200 ml slagroom, of naar smaak
    • 1/2 theelepel cayennepoeder
    • 5 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 50-75 gr Parmezaanse kaas
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet in de gootsteen en zet opzij.
    2. Smelt ondertussen in een grote koekenpan de boter samen met de olijfolie. Bak de ui glazig in ong. 2 minuten en bak daarna de knoflook 1 minuut mee. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak aan alle kanten goudbruin. Voeg de paprika en champignons toe en bak 3-5 minuten mee, tot de champignons hun vocht verliezen.
    3. Zet het vuur lager en giet de slagroom erbij. Roer goed, en laat 3 minuten heel zachtjes pruttelen. Breng het gerecht op smaak met cayennepeper, gewone peper en zout. Roer als laatste de peterselie en de uitgelekte pasta erdoor. Nog even goed verwarmen en vervolgens op de borden bestrooien met de Parmezaanse kaas.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties