Luik­se wa­fels

    Luik­se wa­fels

    2keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Recept voor Luikse wafels voor 6 personen. Het is een vegetarisch recept.

    mariana Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr boter
    • 40 gr suiker
    • 1 zakje vanilliesuiker
    • 1 middelgroot ei
    • 4 eetlepels melk
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr bruine fijne kandijsuiker
    • olie om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Boter met suiker, vanillesuiker en zout schuimig roeren. Ei en melk erdoor mengen. Boven kom bakmeel zeven. Bakmeel beetje bij beetje door botermengsel mengen en met kandijsuiker tot deeg kneden. Van deeg zes bolletjes vormen.
    2. Wafelijzer (op middelhoge temperatuur) heet laten worden en met olie invetten. Deegbolletje in midden van wafelijzer leggen en wafelijzer dichtdoen. Wafel in ca. 1 1/2 minuut bruin bakken. Op zelfde wijze rest van wafels bakken, ijzer tussentijds invetten met olie. Lekker met ingemaakte zoete kersen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    het smaakt naar zoet brood niet naar wafels - 06 jan 2016

    WidoWafel
    van
    0

    Ik heb dit recept behoorlijk aangepast en naar eigen smaak geperfectioneerd. 500 gr bloem 2 zakjes vanille suiker 100 gram witte basterdsuiker 2 theelepels kaneel 2 hele eieren + 2 eierdooiers 50 gram gist Half zakje bakpoeder 150 ml melk 250 gram roomboter 250 gram parelsuiker 14 wafels van 100 gram haal ik hier uit. Door meer gist en bakpoeder toe te voegen worden de wafels luchtiger. Anders worden ze gauw hard door de suiker. Als topping, chololadesaus, warme kersen of boerenjongens afgetopt met slagroom. - 08 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren