Tahoe Bourguignon

    Tahoe Bourguignon

    6keer bewaard
    35min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Tahoe gesudderd in een champignon en rode wijnsaus - een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer over bruine rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl olijfolie
    • 1/2 ui, dungesneden
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
    • 1 eetl tomatenpurée
    • 225ml Bourgondische wijn
    • scheutje sojasaus
    • 1 laurierblad
    • mespuntje gedroogde tijm
    • 500g stevige tahoe, uitgelekt en in dunne repen
    • 1 tomaat, ontzaad en grof gehakt
    • 1 (200g) bakje champignons

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olie in een grote bakpan op matig vuur en sauteer de ui, sjalot en knoflook tot ze licht gebruind zijn.
    2. Roer de tomatenpurée erdoor. Giet de wijn erbij en roer al schrapend met een houten lepel de bruine stukjes van de bodem van de pan. Breng aan de kook en kook gedurende 1 minuut door. Meng de sojasaus, laurierblad en tijm erdoor. Zet het vuur laag en voeg de tahoe, tomaat en champignons toe. Dek af en stoof 15 tot 20 minuten tot saus ingedikt is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren