Jelly Dodgers

    Jelly Dodgers

    20keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het recept voor Jelly Dodgers, ook wel jamkoekjes. De jam wordt op de koekjes gedaan voordat ze in de oven gaan, zodat de jam niet meer plakt. Ze zijn erg makkelijk te bereiden en overheerlijk! ik heb ze thuis, op school en op huiswerkklas uitgedeeld en moest de doos met mijn leven beschermen om te zorgen dat ze de huiswerkklas zouden halen.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 25 koekjes

    • 200 gram zelfrijzend bakmeel
    • 100 gram (lichte) basterdsuiker
    • 100 gram (room)boter in blokjes of plakjes
    • 1 ei (licht geklopt)
    • 4 eetlepels Vruchtenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe het bakmeel, basterdsuiker en boter in een kom en kneed tot kruimeldeeg. Voeg het ei toe zodat een mooi compact deeg ontstaat.
    2. Verwarm de oven (elektrische oven 190°C / heteluchtoven 170°C/ gasstand 5). Leg de bakplaat op het aanrecht en vet hem in.
    3. Wrijf je handen in met bloem, kneed kleine bolletjes van het deeg (ongeveer 25) en leg ze op de bakplaat. Druk deze plat zodat er een dik pizzaatje ontstaat.
    4. Druk in het midden van het deeg een klein kuiltje met je duim.
    5. Vul het kuiltje op met Jam. De jam zakt nog in dus het mag een hoopje zijn.
    6. Bak de koekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes gaar en mooi goudbruin van kleur zijn.
    7. Laat afkoelen tot de koekjes stevig zijn.

    Tip

    het recept voor het koekjesdeeg is het ''normale'' recept voor zandkoekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MartijnvanS
    0

    Simpel maar doeltreffend recept! Makkelijk te maken voor een heerlijk knapperig en toch ook bros koekje. - 07 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren