Ovenschotel met rijst en snijbiet

    Ovenschotel met rijst en snijbiet

    3keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere en eenvoudige ovenschotel met rijst, snijbiet en geraspte kaas. Doordat je eieren toevoegt en de schotel nog even de oven ingaat, krijg je een soort consistentie die op risotto lijkt.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr rijst
    • 1 eetlepel kokosolie
    • 2 bosjes snijbiet, in reepjes
    • 3 eieren
    • peper en zout, naar smaak
    • 200 gr geraspte kaas
    • handvol alfalfa of andere spruitgroente

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water beetgaar. Giet af en laat staan met de deksel op de pan.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Verhit de kokosolie in een grote wok en voeg de snijbiet hieraan toe. Roerbak een paar minuutjes tot de snijbiet geslonken is.
    4. Meng nu de snijbiet door de rijst en breng op smaak met zout en peper. Schep bijna alle kaas erdoor. Verdeel het rijstmengsel in een ovenschaal. Klop de eieren los en giet deze over de ovenschaal. Bedek met de resterende geraspte kaas en de alfalfa.
    5. Zet de ovenschotel 30 minuten in de oven, tot het een goudbruin korstje heeft.
    6. Serveer de ovenschotel met een frisse salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren