Rode linzensoep

    Rode linzensoep

    5keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep van rode linzen, op smaak gebracht met kruiden van Jonnie Boer. Ik heb de "Thai red curry" kruidenmix gebruikt, maar de "Curry Madras" is ook erg lekker in deze soep.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 afgestreken eetlepel kruidenmix Thai red curry, of Madras van Jonnie Boer
    • 400 gr rode linzen
    • 2 (biologische) bouillonblokjes
    • 1 paprika, in kleine blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de kruidenmix toe en bak even mee. Voeg de linzen toe en bak ook deze even mee. Voeg dan koud water toe aan de pan, tot de linzen helemaal onder staan. Voeg ook de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20-30 minuten zachtjes koken, tot de linzen zijn stukgekookt. Voeg ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de blokjes paprika toe.
    2. Je kunt de soep nog garneren met verse koriander, of peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren