Spaanse amandelsoep (Ajoblanco)

    Spaanse amandelsoep (Ajoblanco)

    4keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze amandelsoep is afkomstig uit de regio Andalusië, en is een van de makkelijkste en meest voedzame zomerse soepen uit Spanje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr blanke amandelen
    • 1 teentje knoflook, grof gehakt
    • 100 ml olijfolie
    • 50 ml rode wijnazijn
    • zout naar smaak
    • ijskoud water
    • een paar gepelde witte druiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Voeg de amandelen, knoflook, olijfolie, azijn, zout en een beetje ijskoud water toe aan de kom van een keukenmachine of blender, en pureer tot een romige massa. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Blijf terwijl de blender draait koud water toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt. De soep hoort dik te zijn, maar voeg genoeg water toe om er een schenkbare soep van te maken. Serveer gekoeld, gegarneerd met de witte druiven.

    Video

    Spaanse amandelsoep (Ajoblanco)
    Spaanse amandelsoep (Ajoblanco)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren