Geroerbakt bladgroen met parmaham

    Geroerbakt bladgroen met parmaham

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een veelzijdig lunchgerecht, waarvoor je allerlei soorten bladgroen kunt gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld snijbiet, boerenkool, mosterdkool, of het blad van rode bietjes. Bak eerst de parmaham knapperig en stoof het groen dan langzaam gaar in appelciderazijn met rode chilipeper.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 gr bladgroen (snijbiet, boerenkool, mosterdkool, of het blad van rode bietjes)
    • 1 eetlepel olie
    • 6 plakken parmaham, in stukjes
    • 1/2 ui, in ringen
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 175 ml water
    • 1 eetlepel rietsuiker
    • 1/2-1 rode chilipeper, zonder zaadjes en in stukjes
    • 40 ml appelciderazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Was het bladgroen goed in een wasbak gevuld met koud water. Spoel goed af, zodat al het zand wegspoelt. Was eventueel twee keer. Snij harde stelen weg en snij grote stukken blad kleiner. Zet opzij.
    2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok (met deksel) en bak de ui glazig en goudbruin, ong. 4 minuten. Voeg de stukjes parmaham toe en bak knapperig, ong 2 minuten. Roer de knoflook erdoor. Schenk het water erbij, en schaap voorzichtig de harde stukjes los van de bodem van de wok. Roer de suiker en stukjes chilipeper erdoor.
    3. Breng aan de kook. Voeg het bladgroen toe, schep om, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan, en laat 10 minuten sudderen. Giet dan de appelciderazijn erbij, en laat nog ong. 15 minuten sudderen tot het bladgroen beetgaar en zacht is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren